O nama

Digitalna demokracija je stranica pokrenuta s namjerom da doprinese razvoju demokratskog javnog diskursa, promovira pluralizam mišljenja i ponudi kvalitetan sadržaj. Objavljujemo kad nam dopuštaju obaveze. Djelujemo (zasada) samo  putem interneta pa otud i ime.

Digitalna demokracija je javni prostor i želimo surađivati sa širokim krugom čitatelja i pisaca. Smatramo da je javni diskurs na ovdašnjim jezicima u prevelikoj mjeri u rukama maloga broja ljudi uskog profesionalnog kruga, te da je važno da se čuje što više različitih glasova.

Digitalna demokracija je otvorena za suradnju i za različite poglede. Želimo se nametnuti kvalitetnim komentarima i relevantnim prijevodima. U našim političkim osvrtima zagovaramo racionalan pristup problemima i traženje praktičnih rješenja, uz umjerenu retoriku i poštivanje drugačijeg.

Na ovim jezicima postoji ‘kultura komentiranja’ u elektronskim medijima i na društvenim mrežama. Jedna od naših namjera jeste obraditi, usmjeriti i predstaviti najbolji dio na jednoj multimedijalnoj platformi.

Ako je tekst objavljen i potpisan kao ‘digitalnademokracija.com’, on je djelo par volontera koji rade na stranici; svojevrsni ‘urednički komentar’. Ako uopće nije potpisan, radi se o kratkom osvrtu, uglavnom na dnevno-političku temu.

Važan dio našeg sadržaja čine prevedeni članci, komentari i eseji za koje smatramo da su zanimljivi i relevantni. Svi prijevodi objavljeni su pod Creative Commons dozvolom, uz naznačen izvor. Ponekad s regionalnih portala prenosimo tekstove za koje držimo da trebaju doći do što širega kruga čitatelja, isključivo po Creative Commons licenci. Za ostale autorske tekstove tražimo suglasnost za objavu.

Na stranici radi mali tim volontera. Zasada smo neprofitnoga karaktera ali razmišljamo o različitim modelima  financiranja. Ako imate ideju kako, javite nam se, radujemo se čuti vaše mišljenje.

Urednik stranice je Neven Šimić.

Za nas su pisali ili su nam dozvolili prenijeti svoj tekst/tekstove:

Zlatko Bosnić, Haris Ćutahija, Nedžad S. Hadžimusić, Avdija Hasanović, Jasmin HasanovićVedad Hasanović, Tarik Haverić, Sandro Hergić,  Hana Imširović, Miljenko Jergović, Selma Kulović, Mile Lasić, Ivan Lovrenović, Jelena Mandarić, Edin Smailović, Franjo Šarčević, Dražen Šimić, Matea Šimić, Neven Šimić, Slobodan Šoja, Mihaela Šumić, Vanja Šunjić, Krešimir Zubak.