O nama

DigitalnaDemokracija želi dati svoj doprinos demokratskom javnom diskursu, promovirati pluralizam mišljenja i ponuditi kvalitetan, originalan sadržaj. Djelujemo (zasada) samo  putem interneta pa otuda i ime.

Stranica je javni prostor i želimo surađivati sa širokim krugom čitatelja i pisaca. Smatramo da je javni diskurs na ovdašnjim jezicima u prevelikoj mjeri u rukama maloga broja ljudi uskog profesionalnog kruga, te da je važno da se čuje što više različitih glasova.

DigitalnaDemokracija je otvorena za suradnju i za različite poglede. Želimo se nametnuti kvalitetnim komentarima i relevantnim prijevodima. U našim političkim osvrtima zagovaramo racionalan pristup problemima i traženje praktičnih rješenja, uz umjerenu retoriku i poštivanje drugačijeg.

Na ovim jezicima postoji ‘kultura komentiranja’ u elektronskim medijima i na društvenim mrežama. Jedna od naših namjera jeste obraditi, usmjeriti i predstaviti najbolji dio na jednoj multimedijalnoj platformi.

Dio našeg sadržaja čine prevedeni članci, komentari i eseji za koje smatramo da su zanimljivi i relevantni. Svi prijevodi objavljeni su pod Creative Commons dozvolom, uz naznačeni izvor.

Na blogu radi mali tim volontera. Zasada smo neprofitnoga karaktera ali razmišlja se o različitim modelima  financiranja. Ako imate ideju kako, javite nam se, radujemo se čuti vaše mišljenje.

Urednik bloga je Neven Šimić.