O nama

Digitalna demokracija želi dati svoj doprinos demokratskom javnom diskursu, promovirati pluralizam mišljenja i ponuditi kvalitetan, originalan sadržaj. Djelujemo (zasada) samo  putem interneta pa otuda i ime.

Digitalna demokracija je javni prostor i želimo surađivati sa širokim krugom čitatelja i pisaca. Smatramo da je javni diskurs na ovdašnjim jezicima u prevelikoj mjeri u rukama maloga broja ljudi uskog profesionalnog kruga, te da je važno da se čuje što više različitih glasova.

Digitalna demokracija je otvorena za suradnju i za različite poglede. Želimo se nametnuti kvalitetnim komentarima i relevantnim prijevodima. U našim političkim osvrtima zagovaramo racionalan pristup problemima i traženje praktičnih rješenja, uz umjerenu retoriku i poštivanje drugačijeg.

Na ovim jezicima postoji ‘kultura komentiranja’ u elektronskim medijima i na društvenim mrežama. Jedna od naših namjera jeste obraditi, usmjeriti i predstaviti najbolji dio na jednoj multimedijalnoj platformi.

Ako je tekst objavljen i potpisan kao ‘DD’, on je djelo par volontera koji rade na stranici; svojevrsni ‘urednički komentar’.

Dio našeg sadržaja čine prevedeni članci, komentari i eseji za koje smatramo da su zanimljivi i relevantni. Svi prijevodi objavljeni su pod Creative Commons dozvolom, uz naznačeni izvor. Ponekad s regionalnih portala prenosimo tekstove za koje držimo da trebaju doći do što širega kruga čitatelja, isključivo po Creative Commons licenci. Za ostale autorske tekstove tražimo suglasnost za objavu.

Na stranici radi mali tim volontera. Zasada smo neprofitnoga karaktera ali razmišljamo o različitim modelima  financiranja. Ako imate ideju kako, javite nam se, radujemo se čuti vaše mišljenje.

Urednik stranice je Neven Šimić.

Oglasi