Dobra politička satira je i zabavna i važna (video)

Satira je izrazito dobrodošla u politici, naročito u ovim krajevima. Mnogi političari i pokreti kao da su rođeni da budu ismijavani. Pompezni, šupljoglavi i umišljeni, idealan su materijal.

Najbolja satira ima pozitivan utjecaj na društvene prilike. Prisjetimo se samo Feral Tribune-a i njihovog, u najboljem smislu riječi, nemilosrdnog razotkrivanja tadašnje (uglavnom) hrvatske političke scene prepune dubioznih individua i fenomena. Konzistentno satirično djelovanje može barem donekle ogoliti političku i drugu elitu, pokazati je u pravome svjetlu. Ponekad, u određenim uvjetima, može utjecati i na glasače.

Dobra satira također može biti itekako ozbiljna. U priloženom videu možete naći sjajan osvrt na nedavno preminulog hrvatskog generala Petra Stipetića koji je, za razliku od dobrog broja svojih kolega na svim stranama, u potpunosti ostao čist pred svim sudovima za ratne zločine.

Donosimo jedan odličan primjer gore navedenog. Uživajte u „ustaškom tangu“, zavrzlamama oko Istanbulske konvencije i drugim delicijama.

Možete pogledati OVDJE.

Foto: Youtube screenshot

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s