Narod i pravda treba izbaciti Halila Bajramovića iz stranke

Kada dođete na vlast s obećanjem da ste bolji od onih koje ste pobijedili, pa to i pokažete dosadašnjeim kratkotrajnim djelovanjem na vlasti, onda tako treba nastaviti, a standarde potvrditi i u praksi.

Predsjednik Naroda i pravde Unsko-sanskog kantona Halil Bajramović fizički je napao političara iz druge stranke. Ovakvo ponašanje mora biti apsolutno neprihvatljivo – osim možda ako ste SDA pa vaš ugledni član barata čakijama i uvredama na kojim bi mu čestitali najgori huškači iz devedesetih.

Predsjednik NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, se ispričao javnosti i najavio “sankcije” protiv Halila Bajramovića.

Gospodin Konaković u ovom trenutku jedan je od rijetkih ozbiljnih i uspješnih političara u Bosni i Hercegovini. To se može vidjeti i u za kratko vrijeme velikom broju posjeta Sarajevu od strane važnih diplomata; daleko više nego za vrijeme prijašnje vlade kada je, na sramotu BiH, njegova prethodnica ugostila ministra vanjskih poslova Irana u jeku policijskog pogroma nad ženama i protivnicima režima u toj državi.

Zarad dosljednosti, te da bi nastavio uspješno djelovati kao političar i diplomat, gospodin Konaković treba odstraniti gospodina Bajramovića iz svoje stranke, i najaviti da isti tretman slijedi svima koji bi se na bilo koji način okrenuli nasilju u političkom djelovanju.  

Tako bi se podigli standardi javnog političkog angažmana, te možebiti spriječili neki budući nasilnici i čakijaši.

digitalnademokracija.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s