Halabuka oko non-papera pokazuje jedino sramotnu nesposobnost i skretanje pažnje

Cijela priča oko non-papera Janeza Janše, koji možda jeste a možda nije poslan Europskoj Uniji, nepotrebno je gubljenje vremena i skretanje pažnje. Bosna i Hercegovina ima daleko veće probleme koje dežurni kvazipatrioti pokušavaju zataškati, zajedno s onima koje navodno smatraju protivnicima.  

Šanse da bilo koja ozbiljna adresa u EU podrži suludu ideju raspada Bosne i Hercegovine ravna je nuli. Sama Slovenija negirala je slanje dokumenta, i tu bi priča trebala biti završena.

Tužna istina je da dežurni patrioti, u Predsjedništvu BiH i šire u društvu, nemaju baš ništa drugo ponuditi građanima osim nacionalističko-domoljubnog sluđivanja.

Bosna i Hercegovina, njeni patrioti i borci za nacionalnu stvar, sramotna su katastrofa glede nabavke vakcina koje spašavaju živote. Teško je povjerovati da se može biti tako nesposoban i tako uhljebljen u isto vrijeme.

Građani BiH, ako i dalje budu glasali za ove ljude, osuđeni su na vječno siromaštvo, zaostalost i traženje milosti sa strane. U tom smislu, oni koji glasaju za ovakve političare ne mogu izbjeći svoj dio odgovornosti za ovakvu državu.

Osim toga, teško se oteti dojmu da je ovo orkestrirana halabuka, u trenutku kada se SDA-u po prvi put ozbiljno ljulja pod nogama, zbog nesposobnosti vlasti da nabavi vakcine i zbog omražene svevlasti Sebije Izetbegović (a ako se ljulja SDA, upitna je i koalicija tri glavne nacionalne stranke). Tu je naravno i sveprisutni Milorad Dodik i njegove lijepo tajmirane provokacije. Čekamo da se oglasi i Dragan Čović, baš onako legitimno europski.

Svako skretanje pažnje s pandemijske katastrofe izravni je udar na najosnovnije interese građana Bosne i Hercegovine. Treba vjerovati da će oni to znati prepoznati, pogotovo na općim izborima sljedeće godine.   


digitalnademokracija.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s