Zagrebu treba jak zaokret

Svaka promjena je korak naprijed u odnosu na dvadeset godina vladavine Milana Bandića. Provincijalizacija i klijentelizam mogli bi dugoročno ostaviti traga ukoliko se ne ide u radikalne, korjenite promjene.

Kako stvari stoje, Tomislav Tomašević je favorit da bude osoba koja će uvesti i implementirati te promjene. Naravno, predstoji drugi krug izbora i sve je još uvijek moguće.

To je veliki izazov za osobu bez konkretnog iskustva vladanja i bez razgranate stranačke mreže.

Stoga bi bilo dobro da se sve progresivne snage, bez osobnih sujeta i računa, ujedine oko ovog kandidata. Teško je očekivati da bi takvo što moglo potrajati, ali novoj gradskoj vlasti trebat će vremena da sagleda stvari i odredi praktične prioritete, bez obzira na predizborna obećanja.

Ono što brine je da bi, pojavom neizbježnih problema,  moglo doći do skretanja u lijevi populizam, po uzoru na kolege u Španjolskoj. Kao i uvijek i svugdje, treba djelovati konkretno, i radom opravdati povjerenje građana.

Ako dođe do promjene smjera u Zagrebu, to bi itekako pozitivno djelovalo na ostatak Hrvatske, što ovim lokalnim izborima daje dodatnu važnost.

Zagreb zaslužuje imati vlast bolju i pametniju od dosadašnje.


digitalnademokracija.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s