Još uvijek mislite da HDZ i SDA nisu partneri?

Najveća bošnjačka i najveća hrvatska stranka navodno se silno svađaju. Lideri dvaju stranaka, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, ovih dana su intenzivno pregovarali o promjenama Izbornog zakona. Pregovori su propali, a ova dva političara međusobno se optužuju za novonastalu situaciju.

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, komentirao je pregovore u razgovoru za N1 i izrekao jednu jako zanimljivu stvar. Tvrdi da je državni ministar pravde, Josip Grubeša iz HDZ BiH, stavio oznaku tajne na dokument iz Zagreba “koji dokazuje da Sebija Izetbegović nema diplomu.”

Nameće se jednostavno, očigledno pitanje. Ako su HDZ BiH i SDA u nekakvom navodnom konfliktu, oko tako ozbiljnih stvari kao što je Izborni zakon, zašto bi onda HDZ-ov ministar štitio suprugu predsjednika SDA? Ako su neprijatelji, zar ne bi bilo logično da ministar jedva dočeka izbijanje afere?

Jedino objašnjenje je da je sve ovo još jedna farsa, da dvije stranke jako dobro znaju što rade, i da jedna drugoj čuvaju leđa.

Ako Elmedin Konaković ne govori istinu, gospođa Izetbegović i gospodin Grubeša trebali bi ga tužiti za povredu ugleda. Ako pak ne urade ništa, njihova tišina bit će zaglušujuća, i potvrdit će Konakovićeve tvrdnje.

Bez obzira na rasplet, ako ga i bude, treba se iznova zapitati: dokad će građani nasjedati političkim smicalicama ovih najboljih političkih neprijatelja? Ima li šanse da im, barem djelimično, okrenu leđa, recimo na općim izborima ove godine? Građani su, na kraju krajeva, ti koji odlučuju, i sad je do njih, da kažu svoje tamo gdje je najbitnije.

digitalnademokracija.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s