Novi strašni debakl

Jučerašnje otvoreno prenošenje naše izborne kampanje u Brisel, gdje su se Čović, Dodik, Džaferović i Komšić (poredani po abecednom redu!) u svoje ime obraćali svojim glasačima, a ne u ime Bosne i Hercegovine jednoj ozbiljnoj administraciji, svako će tumačiti i ocjenjivati na svoj način. A ja ću iz državnog ugla gledanja (jer jedino tako vrijedi posmatrati događanja) samo kazati da je Bosna i Hercegovina doživjela novi i strašni debakl i to zbog svakog govornika ponaosob, a ne zbog ovog ili onog. U svijetu se, a najprije u Briselu, ili govori jednoglasno u ime cijele zemlje ili ne govori nikako.

Ako je ova „velika četvorka“ mogla napisati gori scenario kako da obesmisli netom poslati papir u kojem se traži ubrzanje procedure za kandidatski status BiH za članstvo u EU, onda ga je savršeno smislila i realizirala. Zbog ovakvog ponašanja mi realno možemo samo usporiti a nikako ubrzati taj proces.

Posebno je bolno što vjerovatno preko milion naših duša od juče uz osmjeh i zadovoljstvo razmišlja kako je ovaj „naš“ šuknuo onom „njihovom“. Šuknuli su oni svi našoj državi, a to što mase toga nisu svjesne dijelom objašnjava zašto smo zaostali i zašto još dugo ovdje neće biti ni sreće ni pameti.

Slobodan Šoja

Uz dozvolu prenosimo s Facebook profila autora. Naslov teksta je urednički.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s