Je li SDA odzvonilo kao stranci na vlasti?

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, gostovao je kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u. Iznio je neke jako zanimljive tvrdnje.

Gospodin Konaković kaže da je dogovorena koalicija opozicijske osmorke i HDZ BiH. Ako je tako, SDA ispada iz vlasti na entitetskom (Federacija BiH) i državnom nivou. Važan trenutak za bh. politiku.

Navodno je dogovoren i indirektan izbor za Predsjedništvo BiH – u parlamentu umjesto na izborima. Ako se to potvrdi i sprovede, bilo bi onemogućeno ponavljanje “slučaja Komšić”, što bi moglo itekako relaksirati međunacionalne odnose u BiH.

Komšić i njegova mrzilačka kampanja najveći su problem za Bosnu i Hercegovinu još od završetka rata. Svaki korak koji bi umanjio štetu koju proizvodi on i njegov tim vrijedi truda i strpljenja.

Na ovaj način bi se dugoročno oslabio i HDZ, kojem je glavni izborni adut preglasavanje u Predsjedništvu BiH. To im nažalost uspijeva već dugo vremena, zahvaljujući Komšiću i njegovim partnerima iz SDA.

Nema sumnje da će se intenzivirati napadi na Elmedina Konakovića i ostale opozicijske političare. Da će ih se proglašavati izdajnicima, zbog onoga što SDA i Komšić rade već dugi niz godina – zbog koalicije s HDZ-om.

Opozicijski čelnici trebaju ignorirati te objede i fokusirati se na, kako tvrdi Konaković, programsku koaliciju za Federaciju BiH, što bi bio prvi takav slučaj.

Itekako vrijedi pogledati ovaj razgovor.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s