S HDZ-om nema sretne i uspješne države

Kako od Hrvatske napraviti uspješnu zemlju sretnih ljudi? Državu u kojoj domaći ljudi žele živjeti, u koju se stranci žele doseliti, i u koju se dijaspora želi vratiti, ne po odlasku u mirovinu nego u naponu snage? S HDZ-om na vlasti to je teško ili nemoguće.

Povremeni uspjesi, a ulazak u Schengen i eurozonu to jesu, doimaju se kao iznimke koje potvrđuju pravilo. HDZ uvijek nađe načina da pokvari i dobre stvari.

Novi ministar financija Marko Primorac i supruga cijepili su se preko reda u jeku pandemije. Gospodin Primorac imao je tada 36 godina i, koliko se zna, nije spadao u rizične skupine.

Ne samo da se ovaj par cijepio preko reda, nego su tražili da se ta informacija ukloni. Telegram je objavio da “gospođa i gospodin Primorac nisu osporavali činjenicu da su se cijepili mimo procedura, u doba kada su građani morali dugo čekati na prvu dozu, nego su tražili da izbrišemo tekst s argumentom da za njega više ne postoji interes javnosti.”

Kako ovakva osoba može imati povjerenje gospodina Plenkovića i, još mnogo važnije, hrvatskih građana? I što ovo govori o standardima HDZ-a i premijera?

Zbog toga što je to zauvijek relevantno, treba iznova podsjećati da je Vrhovni sud presudio da je HDZ kriv za korupciju, te da će “zbog izvlačenja novca iz državnih tvrtki i institucija morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne.” Onda možda i nije tako veliko iznenađenje da u HDZ-u prosperiraju osobe koje se cijepe preko reda, mimo najugroženijih skupina građana.

Čestitke HDZ-u na još jednom biseru.

Dražen Šimić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s