Ako ne želite još pet godina katastrofalne Kolinde, izađite na izbore

U naslovu je rečeno sve najvažnije. Teško je biti neutralan kada jedan od kandidata očigledno nije dorastao funkciji za koju se natječe. O Kolindi Grabar-Kitarović može se reći štošta, ali teško da bi i najzagriženiji navijači ustvrdili da se radi o osobi koja je sinonim za sposobnost, dignitet i integritet u poslu koji nažalost obnaša zadnjih pet godina. Ove kvalitete jako su važne za funkciju koja je ipak uglavnom ceremonijalne prirode.

Već smo pisalio primjerima gdje gospođa Grabar-Kitarović dovodi u pitanje svoju osobnu i ozbiljnost sebe kao javne ličnosti:

„Predsjednica RH lupeta o ZDS pozdravu, hvali se svojim pjevačkim sposobnostima, dramatično lupa po stolu, postavlja pločice, upravlja trajektom, puca iz pištolja, kuha, grli polugole nogometaše itd. U Poljskoj govori o hrvatskom antifašizmu, a par dana kasnije otkriva bistu kvislingu na Braču. Ne osuđuje napade na hrvatske Srbe, barem ne dovoljno izričito – opet čini se iz prizemnih političkih razloga. Trivijalizira svoj posao i ne doprinosi ugledu RH, naprotiv“.

Osim toga, sadašnja predsjednica priča bedastoće o nedostupnosti jogurta u djetinjstvu, o životu iza željezne zavjese, o kolačima za Milana Bandića i sličnim stvarima kojih se vrijedi postidjeti. Ne smijemo zaboraviti ni katastrofalnu izjavu o poginulima u Vukovaru. Nepoštivanje činjenica došlo je dotle da je Telegramov kolumnist s pravom zaključio da je „strašno što je osoba koja se služi tako niskom razinom argumentacije i koja je skoro patološki sklona laganju, pet godina obavljala dužnost predsjednice Republike“.

S druge strane, gospodin Milanović, iako nesavršen ali svjestan svojih mana, u svim je relevantnim kategorijama daleko ispred Kolinde Grabar-Kitarović: iskustvom, inteligencijom i ugledom za početak.

Stoga, ako vam je stalo do ugleda i napretka Hrvatske, izađite na izbore 5.1. i glasajte za Zorana Milanovića. Pravi izbor u ovom je slučaju isuviše očigledan. Izabrati boljeg odgovornost je svakog birača.

DD

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s