ČudNoReĐe: nije lako biti svoj i slobodan

Ognjen Bašić ČudNoReĐe je od onih na koje se svima poznata PR fraza “glazbenik kojeg ne treba posebno predstavljati” nikako ne može primijeniti. Ne samo zato što je, kako kažu “najpoznatiji nepoznati glazbenik u državi“, pa ga eventualno brzo zaboravite jer se ne pojavljuje kontinuirano u medijima. Čak i da je “popularan”, “legendaran” ili “kultan” što (još) nije, i dalje bi ga svakim novim izdanjem trebalo posebno predstavljati, jer opis kojim ste ga prethodno predstavili vrlo vjerojatno neće vrijediti za sljedeće predstavljanje.

ČudNoReĐe se ove godine vraća u autorsku formu pjesmom “Djeca korova”. Ovoga puta se žanrovski ne radi ni o šansoni, ni o folku, ni rocku, ni nekakvom pop/rap/reggae hibridu već o melodičnoj punk rock pjesmi koja tematizira određeni segment današnjeg načina života omladinske supkulture, ali i ljudskog stanja svijesti općenito.

ČudNoReĐe je rock/pop/punk/folk/šansona/rap/reggae projekt songwritera, multiinstrumentalista, uličnog svirača te ljubitelja koncerata i zabave Ognjena Bašića osnovan 2010. godine. Do danas je kao solo kantautor i s bendom raznih postava održao preko 250 nastupa. Kompletan popis nastupa nalazi se OVDJE. Album prvijenac “Dno je sve rjeđe” snimljen je 2016. godine u četveročlanoj postavi. Krajem iste godine izašao je spot za pjesmu “YouTube Party”, najavni singl za album „Kompakt diskutabilno“ izbačen na proljeće 2017. godine. Ljetos iste godine, izbačen je i spot za pjesmu „Ferragosto“. Na zimu 2018. izašao je i treći album „Nizbrdo gore (Sastav raspada)“. Na ljeto 2022. izbačen je singl i spot za pjesmu “Djeca korova”.

https://cudnoredje.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/cudnoredje1/
https://www.facebook.com/cudnoredje
https://blog.dnevnik.hr/cudnoredje

Osim na Youtubeu i Bandcampu muziku Čudnoređa moguće je i kao izdanja Hitchtone Music & Promotion naći na svim digitalnim streaming platformama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s